Грижа

Закупеният от Вас диамант, както всяка друга солидна инвестиция, се нуждае от съответните грижи и поддръжка.

Диамантите са най-твърдата субстанция на земята. Те са устойчиви на всякакви метеорологични условия и освен това не могат да бъдат повредени (надраскани, разрязани), освен от друг диамант, но много силен удар върху пояса (рундиста) може да причини отчупване (отлюспване).

Ако забележите макар и минимално поклащане на камъка или друг вид повреда на бижуто си, не продължавайте да го носите, а потърсете специалист ювелир, който може да отстрани проблема.

Избягвайте да вършите домакинска или друг вид груба работа, докато сте с диамантения си пръстен. Някои хора носят своите пръстени 24 часа, 7 дни в седмицата, но това може да навреди на вида на Вашия камък.

В много домакински препарати се съдържа хлор. Избягвайте каквото и да било съприкосновение на диаманта с хлор. С времето той ще причини помътняване на камъка. Не забравяйте да сваляте диамантените си бижута, когато влизате в басейн или вземате гореща вана.

Стилизиращи продукти за коса, кремове, лосиони, пудри и други козметични средства, както и себумът, отделян от кожата, образуват филм върху повърхността на диаманта и това намалява неговия блясък, защото светлината не може да бъде отразена.

Предлагаме ви няколко лесни, но ефикасни начина за почистване на диаманти в домашни условия:

  1. Вземете много мека четка и топла вода, внимателно отстранете насъбралите се в долната част на обкова нечистотии. Много е важно да не използвате твърда четка, защото тя може да надраска металната част на бижуто.
  2. Поставете бижуто в предварително нагрят на водна баня спирт и го оставете да престои 10 минути.
  3. Подсушете с немъхеста материя.
  4. Ако това не помогне, направете разтвор от амоняк и вода в съотношение 1:6. След това натопете в разтвора кърпа или парче мек плат и обтрийте внимателно камъка.
  5. Не забравяйте, че всеки клиент на фирма „София-Антверпен Диаманти“ има неограничен брой безплатни почиствания на закупените от нас бижута.
Достатъчно е веднъж месечно да почиствате диаманта си по този начин и той ще бъде винаги блестящ и неотразим.
Назад
svatbena fotografia ivailo ivanov
Търси
Контакти:
Тел: 0888799944
GSM: 0894 490324 ; 0898450046