Цвят

Те са изключително редки и скъпи. На 10 000 камъка само един е цветен. При еднакви други показатели, цветни камъни с най-ярко оцветяване, имат най-висока цена. Ако сте привърженик на екзотиката и предпочитате да сте уникални, за Вас е точно тази група изключителни и пълни с живот диаманти.

Когато говорим за безцветните диаманти трябва да имаме предвид, че и при тях може да бъде открита следа от цвят. Скалата, по която се класифицират безцветните диаманти е съставена от буквите от D до Z в английската азбука. Те са подредени от безцветен до бледо жълт. Жълтеенето на камъка се получава от незначителния примес на азот в кристалната структура на диаманта. Колкото по-забележим е цвета с невъоръжено око, толкова по-ниска ще бъде неговата стойност. Съответно колкото по-бяло, толкова по-добре. Разликата от една позиция до друга е толкова фина, че е невъзможно да бъде забелязана с нетренирано и невъоръжено око, освен ако два камъка не бъдат поставени един до друг.

Когато купувате диамант, имайте предвид, че камъни с цвят N–Z имат жълт отблясък, който може да се забележи и с просто око. 

svatbena fotografia ivailo ivanov
Търси
Контакти:
Тел: 0888799944
GSM: 0894 490324 ; 0898450046