Форма

Форма на диаманта

Когато говорим за формата на диамантите имаме предвид тяхната геометрична пропорционалност. Вече оформеният и шлифован брилянт е комбинация от перфектни природни качества, човешка изобретателност и творчество. Разбира се, най-предпочитаната форма за диамант си остава кръглата, особено при избора на годежен пръстен.
Има още няколко фактора, които е добре да се вземат предвид, когато избираме формата на брилянта. Един от тях е как ще стои на собственика. Ако избираме пръстен за жена с малка ръка, за предпочитане е кръглата форма или форма „Принцес“. Върху издължена и слаба ръка много елегантно стои диамант с крушовидна, овална или форма „Маркиз“.
Разбира се, дизайнът на самото бижу също е важен и допълва красотата на брилянтите.
Колко важен е размерът?
Да, диамантите се измерват в карати, но формата също допринася за това колко голям ще изглежда един камък.
Емералдовата форма има по-голяма горна повърхност (коронка) и по-малка дълбочина (павилион).
Това е причината оформеният по този начин брилянт от 1 карат да изглежда по-голям от 2 карата кръгъл диамант, който е с по-малка коронка, но с по-голям павилион.
На снимката са показани най-често срещаните форми брилянти. Въпреки това съществуват още 9 много популярни и редица не толкова известни, а даже и екзотични форми.
Каква форма ще изберете е въпрос на вкус. Брилянтите с кръгла форма привличат традиционалистите, докато безнадеждните романтици определено предпочитат сърцевидната.
svatbena fotografia ivailo ivanov
Търси
Контакти:
Тел: 0888799944
GSM: 0894 490324 ; 0898450046